Studiu alarmant pentru întreaga omenire. Se anunță scumpiri uriașe la alimentele de bază

0
10
Studiu alarmant pentru întreaga omenire. Se anunță scumpiri uriașe la alimentele de bază
Studiu alarmant pentru întreaga omenire. Se anunță scumpiri uriașe la alimentele de bazăStudiu alarmant pentru întreaga omenire. Se anunță scumpiri uriașe la alimentele de bază. Potrivit unui studiu realizat recent de o platformă de vânzări online, urmează ani grei pentru omenire.  Prețurile alimentelor ar putea crește dramatic în numai câțiva ani.

Studiu alarmant pentru întreaga omenire. Se anunță scumpiri uriașe la alimentele de bază

Dacă recent am asistat constant la majorarea prețurilor pentru alimente de bază – printree care și uleiul de măsline, conservele de fasole și zahărul alb granulat – din cauza pandemiei de Covid-19, creșterii ratelor dobânzilor și conflictelor geopolitice, situația se prezintă tot mai dificilă.

Potrivit platformei de vânzări online care a realizat îngrijorătorul studiu, uleiul de măsline va fi unul dintre cele mai afectate produse de această creștere a prețurilor. Și asta până în 2030. Costul lui s-a dublat în ultimii cinci ani, iar acum este între 15 și 20 de euro pe litru. 
De asemenea, din cauza schimbărilor climatice, inflației în creștere și conflictelor locale, în următorii ani, prețul s-ar putea dubla, la 40 de euro pe litru de ulei de măsline. Spania, Italia, Portugalia, Grecia, Turcia, Maroc și sunt unii dintre cei mai mari producători de ulei de măsline din Dar temperaturile în creștere, în special din sudul Europei, au dus la recolte slabe.

Citește și: Este din ce în ce mai scump să trăiești în România. Scumpiri de 40% la toate produsele și serviciile

În ceea ce privește fasolea, prețurile au crescut cu 70 de procente în ultimii ani, iar acum au ajuns la o medie de un euro cutia. Dincolo de problemele de climă, analiștii susțin că prețul mare se datorează și firmelor care au decis să obțină un profit mai mare. 
Un alt aliment cheie, zahărul alb granulat, ar putea deveni mult mai scump, prognoza nefavorabilă însemnând o dublare a prețului, până la doi euro pe kilogram, până în 2030.

În mod similar, biscuiții simpli ar putea deveni rapid inaccesibili pentru multă lume, estimându-se că vor costa în jur de doi euro pentru un pachet de 200-300 g, în 2030. În același ton pesimist, firma de vânzări de alimente online crede că vor urma scumpiri semnificative pentru brânză și carnea de pui.

Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “newsweek.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

Cititi Termeni si Conditii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.