Discuțiile pentru eliberarea ostaticilor israelieni vor începe într-un interval de 16 zile după prima fază, spune o sursă din Hamas.

0
5

Un lider Hamas a declarat sâmbătă că o propunere revizuită de acord între Hamas și Israel a fost agreată și că discuțiile pentru eliberarea ostaticilor israelieni, inclusiv a soldaților și a bărbaților rămași, vor începe într-un interval de 16 zile după prima fază a acordului. Propunerea se referă la un posibil schimb de prizonieri între cele două părți, în care Hamas ar elibera ostatici israelieni în schimbul eliberării deținuților palestinieni în Israel. Această mișcare ar fi un pas semnificativ pentru reducerea tensiunilor dintre cele două tabere. Acordul propus ar permite în mod explicit începerea negocierilor într-un termen de două săptămâni, oferind astfel o oportunitate de a rezolva această problemă umanitară fără escaladarea conflictului. Este important de subliniat că această propunere revizuită reprezintă un efort de ambele părți de a ajunge la o soluție pașnică în privința ostaticilor și deținuților. Așadar, această înțelegere ar putea reprezenta un pas important spre stabilizarea situației și restabilirea păcii în regiune.

Sursa: https://www.reuters.com/world/middle-east/talks-free-israeli-hostages-start-16-day-period-after-first-phase-hamas-source-2024-07-06/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.