Apărarea susține că banii și aurul lui Sen. Menendez nu au fost mită, în pledoaria finală

0
7

Banii și aurul confiscate de autorități de la Bob Menendez nu au fost proveniți din mită, a declarat un avocat al apărării în pledoaria sa de închidere marți în procesul de corupție al fostului senator puternic.
Avocatul a susținut că Menendez a fost un politician onest și integru, și că nu a acceptat niciodată mită sau cadouri ilegale. Au fost prezentate dovezi că banii și aurul confiscate nu au fost nimic altceva decât economiile sale personale.
Procurorii susțin că Menendez a primit mită sub forma de donații la campania sa electorală și că a folosit influența sa politică pentru a-și ajuta prietenii. Cu toate acestea, avocatul acestuia a argumentat că acuzațiile sunt false și că totul este o încercare de discreditare a senatorului.
În plus, avocatul a subliniat faptul că unii martori cheie au dat declarații contradictorii și că probele prezentate de acuzare nu sunt concludente. Menendez și-a menținut nevinovăția pe tot parcursul procesului și a declarat că este victima unei răutăți politice.
Procesul continuă să atragă atenția publicului, iar verdictul va avea consecințe importante nu doar pentru Menendez, ci și pentru întreaga clasă politică din țară. Rezultatul va stabili dacă legislatorii pot fi trași la răspundere pentru presupuse crime de corupție sau dacă vor rămâne impuni în fața legii.

Sursa: https://www.reuters.com/world/us/sen-menendezs-cash-gold-were-not-bribes-defense-says-closing-argument-2024-07-09/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.