Admitere liceu 2024. Cum sunt departajați elevii cu medii egale

0
8
Admitere liceu 2024. Cum sunt departajați elevii cu medii egale
Admitere liceu 2024. Cum sunt departajați elevii cu medii egale


Marți, 9 iulie 2024, au fost publicate rezultatele finale de la Evaluarea Națională 2024 – după depunerea contestațiilor. Absolvenții clasei a VIII-a mai au de trecut un hop – admiterea la liceu. În acest an, potrivit Ministerului Educației, aproximativ 40.000 de elevi nu au reușit să obțină o notă de trecere la Evaluarea Națională 2024. Prin urmare, după afișarea notelor inițiale s-au înregistrat un număr record de contestații depuse – peste 27.600 – la Limba și literatura română (14.486), Matematică ( 12.731) și Limba maternă (425). 

În urmă cu o zi, pe site-ul Evaluare.edu.ro au fost afișate notele și mediile finale pentru cei care au dorit reevaluarea lucrărilor. După afișarea rezultatelor finale de la contestații, notele pentru 14.720 de lucrări au fost schimbate prin creștere, în timp ce pentru 9.646 de lucrări notele au fost modificate prin scădere, iar încă 9 elevi au obținut media 10 la examen.

Anul acesta, criteriile de departajare a elevilor pentru admiterea la liceu este influențată 100% de media obținută la Evaluarea Națională 2024. Conform site-ului admitere.edu.ro, a fost deja publicată ierarhia pe județe și în București a absolvenților clasei a VIII-a.

De altfel, începând e joi, 11 iulie 2024, elevii vor putea începe completarea fișelor de înscriere. Admiterea elevilor care au obținut media de trecere la Evaluarea Națională 2024 se va desfășura conform Ordinului  nr. 6.154/31.08.2023.

Conform informațiilor publicate pe site-ul Ministerului Educației – vezi AICI ghidul privind admiterea la liceu 2024 – elevii vor completa opțiunile alături de părinți și de profesorii diriginți – în perioada 11-22 iulie 2024.

Ce e bine să faci înainte de completarea opțiunilor pentru admiterea la liceu

  • realizează o listă cu specializările pe care le dorești și codurile aferente acestora
  • verifică – orientativ – ultimele medii de intrare din anii școlari trecuți și poziția ta în ierarhia județeană/ a Municipiului București.
  • asigură-te că lista cuprinde un număr mare de opțiuni și că numărul locurilor corespunzător opțiunilor tale depășește poziția ta în ierarhie.

Absolvenții clasei a VIII-a trebuie să știe că opțiunile se trec în ordinea preferințelor, pe orizontală, în căsuțele din josul paginii. Este indicat să completeze cât mai multe opțiuni – sistemul…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.cancan.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.