Consumatorii de usturoi, nemulțumiți de produsul importat din China, pe motiv că este mai arătos și mai ușor de curățat, dar care susțin că nu are nici aroma, nici iuțeala dorite de români, sunt acum răzbunați. Cercetătorii de la Buzău au creat un nou soi românesc, la fel de mare și de arătos precum cel de import.
Cel mai nou usturoi românesc are aroma și iuțeala specifice soiurilor locale. Danubius, așa cum a fost botezat noul usturoi, a fost creat în laboratoarele Băncii de Resurse Genetice Vegetale pentru legumicultură, floricultură, plante aromatice și medicinale (BRGV) Buzău, la cererea unui fermier din Râmnicu Sărat, relatează infobaragan.ro.
„Este foarte bine dezvoltat, capacitatea lui de producție este foarte bună, ajungând la opt, zece, maxim 12 tone la hectar. S-a comportat foarte bine la condițiile climatice din acest an”, declară Vali Jecu, fermier din Râmnicelu.
Danubius a trecut toate testele, inclusiv cel de rezistență la secetă
Banca de Resurse Genetice Vegetale pentru legumicultură, floricultură, plante aromatice și medicinale [BRGV] Buzău este o instituție publică de cercetare, aflată sub coordonarea Ministerului…
Citeste tot articolul
Sursa & Foto Credit- „www.digi24.ro”
Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com