Ce înseamnă alianța China-Rusia pentru Occident – POLITICO

0
10
Ce înseamnă alianța China-Rusia pentru Occident – POLITICO
Ce înseamnă alianța China-Rusia pentru Occident – POLITICO

Avand in vedere aceste interese, nu ar trebui sa luam apelurile Chinei pentru pace in serios. De peste un deceniu, Beijingul a incalcat in mod manifest obligatiile sale in cadrul Tratatului de Neproliferare (NPT) prin sustinerea Rusiei. In plus, China a declarat respectul sau pentru suveranitatea si frontierele Ucrainei in 1994, odata cu aderarea Ucrainei la NPT, si in 2013, ca parte a Tratatului de Prietenie Sino-Ucrainean. Insa, incepand cu 2014, neutralitatea ipocrita a Beijingului si sustinerea sa economica pentru Moscova au fost cruciale pentru revizuirea radicala a frontierelor statului rus in Europa.

Pe masura ce razboiul genocidal al Rusiei impotriva Ucrainei continua sa se desfasoare, Beijingul ofera mai mult sprijin retoric pentru narativele sale de justificare. Este remarcabil cat de mult a mers Beijingul pentru a sprijini Moscova, in ciuda consecintelor negative pentru relatiile sale cu Occidentul si posibilelor consecinte economice. Tara se confrunta acum cu un risc crescut de razboi comercial cu SUA.

Astazi, Beijingul si Moscova proiecteaza imaginea unei coalitii unite, puternice si stabile impotriva democratiei si SUA, care include si statele violente precum Iran, Coreea de Nord sau Siria. Cu toate acestea, potentialul pentru fisuri in aceasta alianta informala este evident. In cele din urma, este important ca Occidentul sa-si mentina hotararea si unitatea impotriva acestei provocari. Un victorie a Ucrainei pe campul de lupta, obtinuta prin sprijinul occidental, va fi cea mai buna modalitate de a limita revizionismul Rusiei si Chinei.

Sursa: https://www.politico.eu/article/china-russia-alliance-global-trade-economy-war-ukraine-beijing-moscow-liberal-front-taiwan-banks/?utm_source=RSS_Feed&utm_medium=RSS&utm_campaign=RSS_Syndication

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.