Satul care va dispărea de pe harta Europei. De ce oamenii sunt nevoiți să-și părăsească casele

0
7
Satul care va dispărea de pe harta Europei. De ce oamenii sunt nevoiți să-și părăsească casele
Satul care va dispărea de pe harta Europei. De ce oamenii sunt nevoiți să-și părăsească casele


Mii de locuitori ai unui sat de peste hotare au fost nevoiți să se mute din locul natal. Motivul este de-a dreptul revoltător.

OGU0Y2Y4NTFiYWY2ZjUxZmJlZjA0ZDUxYjE= thumb jpg

Locuitorii unui sat au fost evacuați din mediul natal

După ce au trăit o viață întreagă în mediul lor natal, locuitorii din Muhlrose (Germania) au aflat că satul lor este pe cale să dispară de pe hartă. Se pare că pe acest teritoriu se va construi o mină de cărbune. Oamenii au fost evacuați, după ce autoritățile i-au informat că există alte planuri pentru așezarea rurală.

Lucrǎrile de demolare a clǎdirilor din Muhlrose se află în continuă desfăşurare şi au început încă din luna iunie a acestui an. Mai multe locuințe au fost deja dărâmate şi urmează ca satul să dispară cu totul de pe harta Europei.

Deși mulți dintre locuitori au apucat deja să își găsească o nouă locuință, încă mai sunt săteni care speră ca totul să fie doar un coşmar şi să nu fie nevoiți să părăsească teritoriul care le-a fost “acasă” decenii la rând.

De-a lungul timpului, satul Muhlrose din Germania a trecut printr-o serie de transformări zguduitoare. A rezistat incendiilor, divizării țării, iar acum își găsește sfârșitul. Locuitorii au fost nevoiți să își facă bagajele peste noapte, din cauza faptului că aici se va construi o mină de cărbune. Cu toate acestea, autoritățile s-au asigurat că oamenii nu vor avea de suferit, însă aceștia au protestat împotriva schimbării majore. Totul a fost în zadar, căci nu au reușit să modifice decizia oamenilor legii, iar în cele din urmă au evacuat teritoriul.

Satul va fi transformat într-o exploatare minieră

Se pare că întregul eveniment se datorează războiului din Ucraina, care a dezechilibrat aprovizionarea cu energie. Curând, Muhlrose va deveni o exploatare minieră, care se va întinde pe o suprafață colosală. Satul va fi dat uitării și va rămâne doar o amintire pentru cei care au locuit aici o viață întreagă.Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “click.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.