Cum este România implicată în ancheta privind pagerele explozive din Liban? Cine mai este vizat?

0
7
Cum este România implicată în ancheta privind pagerele explozive din Liban? Cine mai este vizat?



Cum este România implicată în ancheta privind pagerele explozive din Liban? Cine mai este vizat?

Cum este România implicată în ancheta privind pagerele explozive din Liban? Cine mai este vizat? Procurorii taiwanezi au declarat că au interogat până acum patru persoan,e în calitate de martori, în ancheta lor privind o companie taiwaneză, legată de pagerele care au explodat săptămâna trecută, în Liban.

Căutarea de răspunsuri în rezolvarea acestui mister implic[ inclusiv România, potrivit Reuters.

Surse de securitate au declarat că Israelul este responsabil pentru exploziile pagerelor, o acţiune care a maximizat pericolul în creştere al unui conflict între cele două părţi. Israelul nu a confirmat, dar nici nu a negat implicarea sa.

Cum este România implicată în ancheta privind pagerele explozive din Liban? Cine mai este vizat?

Modul şi momentul în care pagerele au fost armate şi detonate de la distanţă rămân un mister public. Vânătoarea de răspunsuri a implicat Taiwan, Bulgaria, Norvegia şi România.

Compania Gold Apollo, cu sediul în Taiwan, a declarat săptămâna trecută că nu a fabricat dispozitivele utilizate în atac şi că firma BAC, cu sediul în Ungaria, căreia i-au fost atribuite pagerele, avea licenţă pentru utilizarea mărcii sale.

Guvernul taiwanez a declarat de asemenea că pagerele nu au fost fabricate în Taiwan.

Citeşte şi: Cum au devenit pagerele arme mortale în Liban? Hezbollah, ferit de mobile, dar atacat cu pagere

Un purtător de cuvânt al biroului procurorilor din districtul Shilin, din Taipei, care a condus ancheta privind Gold Apollo, a declarat că, pe lângă cele două persoane interogate săptămâna trecută, a interogat şi un angajat actual şi un fost angajat, în calitate de martori.

„Procesăm acest caz cu celeritate şi încercăm să găsim o soluţie cât mai curând posibil”, a adăugat purtătorul de cuvânt, refuzând să numească persoanele interogate sau să spună dacă procurorii intenţionează să interogheze şi alte persoane, conform News.ro.

Citeşte şi: Liban, noi explozii: au sărit în aer dispozitive walkie-talkie Hezbollah. Crește numărul victimelor!

Săptămâna trecută, procurorii i-au interogat pe preşedintele şi fondatorul Gold Apollo, Hsu Ching-kuang, şi pe Teresa Wu, singura angajată a unei companii numite Apollo Systems.

Gold Apollo nu a comentat această anchetă şi nu a răspuns la o nouă solicitare de comentarii. Reuters nu a reuşit să ia legătura cu Wu, pentru comentarii.

Nici unul dintre cei doi nu a răspuns întrebărilor reporterilor săptămâna trecută, când au părăsit biroul procurorilor.





Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “newsweek.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

Cititi Termeni si Conditii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.