Ministerul Afacerilor Interne anunță cǎ, în contextul desfășurării votului în diaspora, politiștii au primit mai multe sesizări privind continuarea propagandei electorale.
Polițiștii au primit mai multe sesizări privind propaganda electorală. Foto: MAE
“La acest moment, vă pot confirma că pe parcursul nopții, cât timp cele 18.968 de secții de vot organizate la nivel național s-au aflat sub protecția efectivelor MAI, nu au fost înregistrate incidente, iar în această dimineață toate secțiile au fost predate președinților birourilor electorale ale secțiilor de vot cu sigiliile intacte”, a anunțat Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI.
Potrivit reprezentanților MAI, pe parcursul nopții și în cursul zilei de ieri, au fost semnalate 306 sesizări cu privire la posibile incidente electorale dintre care 33 nu s-au confirmat, iar alte 87 sunt în continuare în verificare.
Polițiștii au deschis trei dosare penale, au dat 43 de amenzi, în valoare de aproape 70.000 de lei și 110 avertismente pentru contravenții referitoare la procesul electoral.
“Cele mai multe sesizări au vizat continuarea propagandei electorale. Reamintesc că persoana care continuă propaganda electorală, după încheierea oficială a campaniei electorale, inclusiv prin intermediul rețelelor de socializare, considerate spațiu public, poate fi sancționată cu amendă cuprinsă între 1.500 și 4.500 de lei.
Aproximativ 70% din sancțiunile aplicate ieri au fost însă sub formă de avertisment, scopul fiind de a descuraja încălcarea cadrului legal. Printre persoanele sancționate se numără reprezentanți și simpatizanți ai mai multor formațiuni politice”, a transmis Dajbog.
Potrivit MAI, aproximativ 45.000 de angajați MAI sunt mobilizați pentru a asigura desfășurarea în condiții de siguranță a alegerilor.
Peste 8.700 de efective au ca principală sarcină menținerea climatului de ordine publică la nivelul întregii țări, în timp ce aproximativ 20.500 de angajați sunt responsabili cu protecția secțiilor de vot.
Sâmbătă, USR l-a acuzat pe liberalul Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne, cǎ folosește poliția pentru intimidarea alegătorilor, făcând referire la o înregistrare în care mama unui internaut major ar fi fost sunată pentru a i se pune în vedere cǎ fiul ei ar putea fi amendat pentru propagandǎ electorală. IGPR a susținut că acționează în baza Legii
Citeste tot articolul
Sursa & Foto Credit- “adevarul.ro”
Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com
Cititi Termeni si Conditii