Descoperirea care nu trebuia să existe. Ce au găsit cercetătorii într-o gaură de 900 m adâncime, în Antarctica

0
17


Un studiu publicat în revista Frontiers in Marine Science a scos la iveală o descoperire uluitoare, făcută într-o gaură de 900 m adâncime, în Antarctica. Oamenii de știință au rămas surprinși, fiind curioși cum poate să existe așa ceva, într-un astfel de mediu. 

Într-o zonă din Antarctica, aflată la 260 de kilometri distanță de Ocean, în întuneric absolut și cu temperaturi de -2,2 °C, cercetătorii au găsit ceva ce nu trebuia să existe. Descoperirea a fost făcută în timpul unui studiu exploratoriu. Până a ajunge aici, oamenii de știință au forat 900 m de gheață în platforma Filchner-Ronne, situată în sud-estul Mării Weddell. Unul dintre biogeografii care au participat la studiu a transmis că ce s-a întâmplat a fost un accident norocos.

Ce au descoperit cercetătorii într-o gaură de 900 m adâncime, în Antarctica

După ce au săpat 900 de metri într-o platformă de gheață din Antarctica, cercetătorii au observat că existe animale care trăiesc în acele condiții. Oamenii de știință au găsit mai multe specii atașate de un bolovan de pe fundul mării. Descoperirea a fost făcută în cadrul unui studiu din 2021 de către exploratorii de la British Antarctic Survey

„Această descoperire este unul dintre acele accidente norocoase care împing ideile într-o direcție diferită și ne arată că viața marină din Antarctica este incredibil de specială și uimitor de adaptată unei lumi înghețate

Descoperirea noastră ridică mai multe întrebări decât răspunsuri: Cum au ajuns acolo? Ce mănâncă ei? De cât timp sunt acolo? Sunt aceleași specii pe care le vedem în afara platformei de gheață sau sunt specii noi? Și ce s-ar întâmpla cu aceste comunități dacă platforma de gheață s-ar prăbuși?”, a spus biogeograful și autorul principal al studiului, dr. Huw Griffiths de la British Antarctic Survey.

stiri romania

Cercetătorii au găsit sub acel bolovan de gheață 16 bureți și alte 22 de animale neidentificate, care ar putea include și crustacee. Este prima dată când au fost descoperite forme de viață similare într-un astfel de loc.

Platformele de gheață din Antarctica reprezintă cel mai mare habitat neexplorat din Oceanul de Sud. Teoriile existente în toată lumea arată că viața nu ar putea exista într-un astfel de mediu, friguros și întunecat, fără lumina soarelui. Astfel că descoperirea a fost o…



Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- „www.cancan.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.