Condiment delicios folosit în supe, preparate din carne și chiar în latte-uri, pericol pentru sănătate. Poate conduce la boli de ficat

0
6


Este un condiment
despre care se vorbește mult și pe care poate că și noi îl folosim destul de
des. Însă, el are și anumite efecte secundare negative, care ne pot cauza
probleme serioase atunci când îl consumăm în exces. Din acest motiv, este
important să știm precis la ce riscuri ne expunem atunci când consumăm
turmeric.

Este un condiment foarte popular / foto: Adobe Stock

Este un condiment foarte popular / foto: Adobe Stock

Acest condiment
este unul folosit de mii de ani, iar gustul pe care îl oferă preparatelor este
favoritul multora dintre noi. Însă, pe lângă gustul lui atât de bun, turmericul
are și numeroase efecte benefice pentru organism. El este un condiment care nu
numai că oferă mâncării un gust bun, dar poate fi util și organismului nostru.
Însă, el are și unele efecte secundare negative, pe care trebuie să le știm!

Mai precis, un
studiu din 2022, publicat în American Journal of Medicine, sugerează că ar
exista o legătură între bolile de ficat și consumul constant de turmeric. Experții
au identificat 16 cazuri în care ficatul a fost afectat de acest condiment, în
perioada dintre 2011 și 2022. Însă, încă mai este nevoie de alte cercetări,
pentru a stabili precis efectele turmericului asupra ficatului.

Este un condiment popular
de-a lungul lumii

Mai aproape de
noi, în regiunea Toscana din centrul Italiei, au existat cazuri de boli de
ficat apărute în urma consumului de turmeric. Cu toate acestea, astfel de
cazuri rămân foarte rare, iar medicii încă studiază care sunt efectele pe care
turmericul chiar le are asupra ficatului, sau dacă chiar are vreun efect
negativ.

În plus,
introducerea acestui condiment în dieta noastră poate avea mai multe efecte
benefice pentru sănătatea noastră! Mai precis, turmericul poate reduce riscul
apariției unor boli grave, cum ar fi Alzheimer, Parkinson, dar și cancer.

Are numeroase
proprietăți benefice pentru organism

De asemenea, un
alt detaliu fascinant în legătură cu acest condiment este faptul că el poate
ajuta la regenerarea pielii, atunci când este consumat regulat. El este un antiinflamator și
antioxidant puternic, motiv…



Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- „click.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.